{"id":1015,"date":"2013-01-01T12:30:32","date_gmt":"2013-01-01T11:30:32","guid":{"rendered":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/?p=1015"},"modified":"2013-01-01T12:30:32","modified_gmt":"2013-01-01T11:30:32","slug":"skippy","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/2013\/01\/01\/skippy\/","title":{"rendered":"Skippy"},"content":{"rendered":"

Nu we Indonesie al weer ons achter ons gelaten hebben, is het eigenlijk tijd om wat over de koken in het land van nasi goreng te vertellen. Maar ik heb nog altijd niets geschreven over Australie. Dat gaat dus even voor. We hebben zeven weken als echte backpackers door Australie gereisd. Dit betekent, zoals jullie al van ons weten, op een krap budget proberen rond te komen in een duur land. We zijn voornamelijk van hostel naar hostel gereisd en hebben ons eigen eten bereid. We hebben zeker wel lekker gegeten maar niet speciaal. Nouja, misschien een nasi speciaal.<\/p>\n

\"\"<\/a>Toch zijn er een paar zaken die ik met jullie wil delen. In Australie is dus echt wel een eetcultur. Misschien kunnen we het beter een vlees eetcultuur noemen. In elk dorpje of stad staan wel een aantal openbare (gas) barbecues in de parken. Deze kun je gewoon voor niets gebruiken om je stukje vlees op klaar te maken. De meeste van deze barbecues zien er prima en schoon uit. \"\"<\/a>Dus ga je ooit naar Australie en zeker als je met een eigen auto of camper gaat rondreizen, stop dan eerst bij de BBQ shop om de benodigde tangen te kopen. Welk vlees moet er dan op de barbecue? Ik zou zeggen kangaroe biefstuk (gemarieerd). Belangrijk bij het bakken is, dat je het vlees blijft draaien en van binnen lekker rood houdt. Hoe roder hoe beter. Zelf geeft ik de voorkeur aan rare, heerlijk mals. Voor Susan was medium perfect.<\/p>\n

\"\"<\/a>Net als in Zuid-Amerika en New Zeeland kun je in Australie een goed glas wijn drinken en proeven. Aan het proeven hebben wij ons deze keer niet gewaagd. We hebben onze slokjes in Nieuw Zeeland al ruimschoots gehad. Maar in een land waar ze dus o zo goede wijn hebben, hebben zo ook o zo goedkope wijn. Deze wijn wordt in een box verkocht. Deze boxen varieren in grote maar de standaard is 4 liter. Voor deze boxed wine hebben de Ozies de liefkozende naam goon. En volgens eigen zeggen wordt deze alleen door backpackers gedronken. Je hoeft maar een bottlesop in te lopen en het wordt snel duidelijk dat iedereen dit goedje koopt.\"\"<\/a><\/p>\n

Deze wijn noemen we dus geen wijn, maar goon. En dat is maar goed ook want je moet het zeker niet verwarren met wijn. Een avondje doorzakken met goon leidt tot allerlei protesten van je maag, die dit spul bijna niet kan verwerken. Wellicht geen probleem voor de jonge backpackers. Mocht je er dan toch in slagen het pak leeg te drinken, dan blijft er een zak over die opgeblazen prima als kussen kan fungeren. Het zal duidelijk zijn, goon is niet mijn lievelings drankje. Blijft wel apart dat goon per liter goedkoper is dan frisdrank.<\/p>\n

Niet veel bijzondere culinaire ervaringen in Australie, maar zeker lekker en goed gegeten.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Nu we Indonesie al weer ons achter ons gelaten hebben, is het eigenlijk tijd om wat over de koken in het land van nasi goreng te vertellen. Maar ik heb nog altijd niets geschreven over Australie. Dat gaat dus even voor. We hebben zeven weken als echte backpackers door Australie gereisd. Dit betekent, zoals jullie […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1016,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[11],"tags":[21],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1015"}],"collection":[{"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1015"}],"version-history":[{"count":5,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1015\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1025,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1015\/revisions\/1025"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1016"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1015"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1015"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1015"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}