{"id":183,"date":"2012-06-18T00:23:18","date_gmt":"2012-06-17T23:23:18","guid":{"rendered":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/?p=183"},"modified":"2012-07-12T04:07:55","modified_gmt":"2012-07-12T03:07:55","slug":"tandartstourist","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/2012\/06\/18\/tandartstourist\/","title":{"rendered":"Tandartstourist"},"content":{"rendered":"

\"\"<\/a>Maandag 11 juni wordt Niek wakker met kiespijn. De afgelopen dagen liep Niek al een beetje te klagen over kiespijn. Dat begon in Disney’s Magic Kingdom. Gelukkig verdween de pijn weer en de volgende dagen gingen zonder problemen. Maar nu leek de pijn alleen maar erger te worden. Ja en wat moet je dan? In het buitenland naar de tandarts. Gelukig weet Susan nog wat moed in te spreken door te vertellen dat de standaard oplossing in het buitenland trekken is. Wat googlen leert ons snel dat Costa Rica een waar tandarts toersistenland is (vooral voor Amerikanen). Je ziet hier in Costa Rica zowat op iedere straathoek een tandarts. We vinden met hulp van Jonathan (eigenaar hostel Castle Tam) vlak bij ons hostel een tandarts die, gelukkig, Engels spreekt. Hij kan zelfs direct tijd maken om naar Niek te kijken. Zo op het eerste gezicht lijkt er niks aan de hand te zijn, maar de klachten wijzen op een gaatje. Op de foto is ook niks te zien, maar vermoedelijk komt dat door de oude, metalen vulling die in de kies zit. De tandarts besluit deze te vervangen voor een witte vulling, hiermee zal waarschijnlijk het probleem verholpen zijn. Tussen het zetten van de verdoving door wordt zelfs nog even een ander patient geholpen. De tandarts boort, vult en poleist er een uurtje op los. Na ruim 1,5uur staan we weer buiten met een nieuwe vulling en hopenlijk in de komende uren minder pijn. Dit blijkt niet het geval. De rest van de dag is Niek dikke vriendjes met Brufen bruis. Dan maar met zijn drieen op pad… Intussen lijkt de kies het goed te houden en neemt de pijn snel af. Nu ruim een week later lijkt de kaak van Niek langzaam weer tot rust te zijn gekomen. Gelukkig heeft deze weerstandige kies ons verder niet belemmerd in het genieten van Costa Rica.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Maandag 11 juni wordt Niek wakker met kiespijn. De afgelopen dagen liep Niek al een beetje te klagen over kiespijn. Dat begon in Disney’s Magic Kingdom. Gelukkig verdween de pijn weer en de volgende dagen gingen zonder problemen. Maar nu leek de pijn alleen maar erger te worden. Ja en wat moet je dan? In […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":184,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[10],"tags":[8],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/183"}],"collection":[{"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=183"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/183\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":275,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/183\/revisions\/275"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/184"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=183"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=183"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/rtw.niekensusan.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=183"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}