Vertrek

Nijmegen 4 juni maandagochtend 03.30u, de wekker gaat. Oef wat is het vroeg! Maar vandaag is het dan eindelijk zover….. onze wereldreis gaat beginnen!

Vanochtend vroeg zijn we door Jan en Ria (ouders Susan) naar Schiphol gebracht. Op Schiphol afscheid genomen (niet de eerste keer de afgelopen dagen), inchecken en door de douane. De afgelopen weken waren erg druk, dus even een korte terugblik op de afgelopen tijd.

De laatste weken hebben helemaal in het teken gestaan van onze reis. Alweer drie weken geleden hebben we een erg geslaagd feestje op de blokhut gegeven. Iedereen nog bedankt voor de gezelligheid. Ook Frank nog bedankt voor de apperatuur en natuurlijk Scouting St. Franciscus voor de mooie lokatie. Na het feestje zijn we op ons gemak begonnen met de laatste voorbeidingen. Zoals het huis leeg en schoonmaken voor onderhuur. De auto verkopen. Spulletjes bij elkaar zoeken die mee moeten op reis. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Gelukkig was er ook nog wat tijd voor gezellige etentjes met familie en vrienden. Natuurlijk was de laatste week veel drukker dan verwacht, maar alles is gelukt.

Misschien wel het lastigste deze week was, wat neem je nu mee. Of beter gezegd, wat laat je thuis… Veel mensen heben ons dit de afgelopen maanden ook al gevraagd. Wij zeiden altijd dat de tas niet vol mag zitten. En na diverse keren de tas in-, uit- en weer inpakken, is dat gelukt.

Hoe pak je zo’n tas nu in? Nou je begint gewoon met alle spullen die je denkt mee te willen nemen en probeert deze in je tas te krijgen. Vervolgens ontdek je dat het echt niet past. Dus dan moeten er dingen uit. Een t-shirt minder, een broek minder etc. Maar toen paste het nog niet naar ons zin.

Na nog wat puzzelen en research op verschillende blogs van reizigers, lijkt een slaapzak niet echt nodig, dus hebben we die er ook uit gelaten. Voila het past en de tas zit niet bom vol!

Gisteren (zondag 3 juni) was het dan zover. Alles gepakt en klaar om Eindhoven te verlaten. Samen met Remco en Valerie hebben we de overdracht van ons huis geregeld en zijn we met een volle auto weggereden richting onze ouders. Toch wel een gek gevoel om je huis zo leeg achter te laten.

De eerste stop was Wijchen. Hier hebben we nog wat extra spullen opgeslagen. Iets later die middag zijn Marieke, Johan, Sarah en Bram nog langs geweest. Samen hebben we een gezellig middag gehad. Aan het einde van de middag hebben we van hen afscheid genomen en richting Nijmegen vertrokken. In Nijmegen hebben we lekker en gezellig met Jan en Ria gegeten. Tom en Melina zijn nog even langs geweest om gedag te zeggen, erg leuk! Na een kort nachtje zijn we vertrokken naar Schiphol om aan ons avontuur te beginnen.

Op Schiphol verliep alles zoals het gaat wanneer je gaat vliegen. Wachten bij de bagage drop-off, wachten voor de security check, wachten bij de gate. Om 7.20u vertrekt, netjes optijd, onze vlucht naar London. We zitten in het vliegtuig met Tim Knol en Chris Zegers. Aangekomen in London moeten we naar een andere terminal voor onze vlucht naar Miami. Tijdens deze transfer raken we in gesprek met Chris Zegers, hij heeft 3 Op reis gepresenteerd en heeft nog wat nuttige tips voor onze reis straks door Costa Rica, Peru en Argentinie. Vanaf London zijn we naar Miami gevlogen. Maar na een paar keer moeten vertellen waarom we naar Amerika komen, waarom we een rugzak hebben enzovoort mochten we het land in. In Miami hebben we voor een paar dagen een auto gehuurd om een paar pretparken te bezoeken. Onze eerste stop is nu Fort Lauderdale om weer op adem te komen. Hier aangekomen hebben we een duik genomen in the Atlantic. Morgen (5 juni) gaan we op weg naar Kissimmee, misschien via de Everglades.

Tot zover ons berichtje uit Amerika. We gaan genieten van onze dagen in The Sunshine State.

4 thoughts on “Vertrek

  1. Hi Niek en Susan,
    Heerlijk om vanochtend mee te kunnen genieten van het begin van jullie reis. Misschien is dat wel het mooiste moment: alles nog voor de boeg! (Best een comfortabele manier van meereizen, met een kop koffie erbij en alle comfort bij de hand ;-), dat blijven we doen.) Geniet ervan. Grtjes Ageeth en Ilja

  2. Lieve Niek en Susan,
    Jullie reis is begonnen! Na al die voorbereidingen zal dat wel een hele rust zijn. Leuk om jullie te volgen. Geniet ervan.
    Jan wordt op dit moment geopereerd, spannend maar alles komt vast goed. Jullie horen het wel.
    Groetjes en heel veel liefs van Marianne.

  3. Niek en Susun,
    Fijn dat jullie goed aangekomen zijn in Amerika. Het avontuur is begonnen en als ik dan al lees dat je wel goed duidelijk moet vertellen waarom je met rugzakken een land in wil vind ik dat al spannend.
    Hoop dat je ondertussen al pretparken bewonderd hebt?
    lees snel weer verder.
    Lieve groet Margriet

  4. Wat grappig dat jullie nog tips van Chris Zegers hebben gekregen!! Een leuk begin van de reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *