Pretparkpret

Zo de kop is eraf, onze wereldreis is echt begonnen. Wachtend op Miami Airport op onze vlucht naar Costa Rica is het een mooi moment om een stukje voor de blog te schrijven.

Afgelopen maandag zijn we in Miami geland, waar we direct een auto hebben gehuurd om een korte roadtrip door Florida te maken.

De eerste stop was Fort Lauderdale. Niet dat er veel te doen is, maar na zo’n lange vlucht wil je ook geen grote afstand meer gaan rijden. In Fort Lauderdale hebben we een nachtje geslapen en een duik genomen in de Atlantic. Nog allemaal na te lezen in onze vorige blog post.

De volgende ochtend zijn we vroeg op gestaan om richting Kissimmee te vertrekken. Kissimmee moet de komende dagen onze uitvals basis worden voor het bezoeken van een paar pretparken. We kiezen die ochtend ervoor om de route via de Everglades te maken. Susan stuurt ons zonder problemen via lange en soms eindeloze wegen naar Kissimme. Nog even een stop gemaakt in een hospital om een goedkoop ticket voor Disney te kopen. Helaas waren we 5 minuten te laat, de giftshop was net gesloten. Door bij een hospital een ticket te kopen sponsor je een soort Ronald McDonalds en krijg je korting op je ticket. Helaas niet gelukt.

De volgende dag staat het eerste park op het programma, Disney’s Magic Kingdom. Budget als we reizen gaan we nog op zoek naar een goedkoop ticket. We kopen bij een last minute kantoortje twee tickets die al gebruikt zijn, maar nog geldig (multiple day ticket). Scheelt weer de nodige $$$. Dit soort tickets blijkt bij de poort een gok. Susan komt binnen, maar Niek wordt geweigerd. Fijne dag Susan! Dan toch maar een duur ticket voor Niek. De rest van de dag zwerven we door de wereld van Goofy’s, Mickey’s, Donald’s, ontelbare kinderwagens en corpulente Amerikanen. In de middag pakken de wolken samen boven Disney World en genieten we van de extra dimmensie van showers en thunderstorms. Moe maar voldaan en met doorweekte schoenen verlaten we het park in de avond.

Dag twee in Kissimmee begint weer met onze budget hobby, cheap ticket. De ticket office geeft ons nog even het geld van het ongeldige Disney kaartje terug. We kopen op de gok twee tickets voor De Universal parken. Universal Island of Adventure is meer Niek’s park. Rollercoasters, 3D attracties etc. Met wat gehannes bij de ingang komen we deze keer gewoon binnen. Al snel hebben we de eerste rollercoasters ontdekt en na 3 van deze attracties in korte tijd zijn we toch wat duizelig. Iets rustiger aan doen dus… We vermaken ons prima in Jurassic Park en in The Wizarding world of Harry Potter. Helaas is de hemel weer lek en is de regencape noodzakelijk. Diverse attracties hier garanderen een nat pak, dus dat beetje extra regenwater mag de pret niet drukken. Begin van de avond verlaten we, weer met doorweekte schoenen, het park.

Na 2 dagen pretparken hebben we we wat tips voor de heren Efteling, Sixflags en vrienden:

  • Fast pass: Deze haal je bij de ingang van een populaire attractie met je toegangskaart, vervolgens krijg je een kaartje met de tijd erop dat je terug kunt komen om in de attractie te gaan. Je loopt dan zo langs de normale rij naar binnen.
  • Single row: Vindt je het niet zo erg om niet naast elkaar te zitten, dan pak je deze rij. Hiermee worden de gaatjes opgevuld en scheelt dit een hoop wachttijd.
  • Lockers: Het standaard probleem wanneer je in een achtbaan, of een ander attractie gaat waar je van links naar rechts wordt gesmeten of onderste boven hangt. Universal heeft hier een prima oplossing voor. Elke attractie waar een tas niet mee kan tijdens de rit, heeft lockes met je vingerafdruk als sleutel. Raak je de sleutel dus ook niet kwijt.
  • RAA : “Rij Als Attractie” Iedereen kent het wel, wachten voor een attractie duurt lang en je ziet alleen maar prullenbakken. In deze parken gaat dat toch iets anders. Door de rij lopen is een ervaring opzich. De ene keer loop je dwars door een oerwoud en lijkt het alsof je op expeditie bent, de andere keer speel je een computerspelletje en kom je wachttijd tekort.
  • Thema: Last but not least. De parken zijn verdeelt in themagebieden en volledig aangekleedt in dit thema. Van de huisjes tot de beplanting en van het personeel tot het eten en drinken. Echt alles.

Nu vraag je je af, is alles beter hier in de V.S. Nee hoor, het uitzwaaien door het personeel bij een attractie als het karretje vertrekt is niet echt nodig.

 

2 thoughts on “Pretparkpret

  1. hoi Nick en Suzan
    Ziet er allemaal gaaf uit en ik blijf jullie volgen.
    Veel plezier en een goede reis verder.

    Groetjes Patricia

  2. Hoi Niek en Susan

    Zo te zien laten jullie geen moment verloren gaan en genieten er volop van. Ook goed te zien jullie hollandse zuinigheid, je kunt beter maar kalm aan doen want je hebt nog een jaar voor de boeg.
    Jullie snappen nu waarom ik zo’n hekel aan pretparken heb ik hou er niet van om in de rij te staan.
    Hier gaat alles goed behalve dan dat we de kater moeten verwerken dat Nederland de eerste EK voetbalwedstrijd tegen Denemarken met 1-0 verloren heeft.

    groeten

    peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *