Kerstkaart

Op 25 november maken we een scooter tochtje over Nusa Lembongan. Behalve de twee eilanden bekijken hebben we nog een plannetje. We willen vandaag een kerstkaart maken op een mooie plek. Bij voorkeur een strand. In Nederland staat op dit moment alles vast nog volledig in het teken van de goedheiligman. Wij worden al weken overladen met de kerst. Zeker in Australie stonden de winkels al helemaal in het teken van de kerst. De kerststollen lagen daar begin november al in de winkel. 

Vandaag hebben we dus een scootertje tot onze beschikking om een mooi strandje te zoeken. De eerste stop is Dream Beach. De naam zegt het al, een droom strandje, een prima locatie om een kaart te maken. De golven zijn helaas te hoog en te krachtig om te zwemmen. We houden het bij voorzichtig pootje baden. Na het pootje baden gaan we aan de slag met onze kaart.

Het eerste idee is om een tekst in het zand te schrijven en dan een foto te maken. Susan gaat vol goede moet aan de slag om Merry Christmas and a Happy New Year in het zand te schrijven. Het valt niet mee, het zand is erg los. Dichter bij zee lijkt het zand beter schrijfbaar. Maar is dit wel ver genoeg met deze krachtige golven? Nog voordat Happy geschreven kan worden moeten we vluchten voor een aanstormende golf.

Ons plan gaat hier op het strand niet werken. Zullen we een ander strand zoeken? We vinden dit strand mooi dus plan B. Deze keer zoeken we het wat hoger op, iets verder van de golven. Omdat het zand te los om in te schrijven gaan we op zoek naar zeewier. Er ligt genoeg zeewier en zacht koraal aangespoeld op het strand. Binnen de kortse keren zijn we weer aan de slag met de kerstwens. De tekst blijkt deze keer alleen wat lang om deze met zeewier te leggen. Even creatief aan de slag met de taal en we toveren de tekst om in Merry x-mas, Happy 2013 op het strand. Nu nog een leuke foto maken voor de kaart. We hebben intussen al lang de aandacht van de andere mensen op het strand, die ons vol bewondering gaden slaan. Het kost geen moeite om een fotograaf te slecteren die de foto mag maken. We maken twee series foto’s. Eerst de jumpfoto en daar een ligfoto. Ruim anderhalf uur later verlaten we het strand met het gevoel dat er wel een mooie foto op de camera staat. Die avond kiezen we een foto uit en het wordt toch de jumpfoto. We springen 2013 met veel plezier tegemoet en hopen weer veel moois op deze wereld te ontdekken.

14 thoughts on “Kerstkaart

  1. Superleuke kerstgroet, ben jaloers op de mooie plek waar jullie nu zijn.
    Vanuit het koude en natte Nederland fijne dagen toegewenst en geniet van wat 2013 nog voor jullie in petto heeft.

    groetjes,
    Jeannette, Willie & Larissa

  2. Cool! Jullie ook een mooi eind vd wereld 🙂 (oh wacht, hoe zit dat ook alweer met die tijdzone’s – is het niet al de 21e bij jullie?)

    Of anders gewoon een fijne kerst en gelukkig nieuwjaar!

  3. Wow, jullie hebben wel veel werk van die kerstkaart gemaakt. Het maakt de kaart nog leuker!

    Groet, Margriet

  4. Hoi Niek en Susan,
    Leuk om iets van jullie te horen! Zo te zien hoeven we geen scoutingprogramma’s op te sturen tegen de verveling…. Geniet ervan!
    groetjes, Geert

  5. Zoals ik al mailde was ik erg benieuwd waar jullie de foto gemaakt hadden. Leuk het hele verhaal erachter! Dank jullie wel en ook op deze plaats wens ik jullie alle goeds in 2013!

  6. Hoi Niek en Susan,

    Mooie kaart. Uiteraard wens ik jullie ook voor het restant van dit jaar en natuurlijk voor 2013 een hele mooie ontdekkingstocht toe.

    Groet uit het minder zonnige NL,

    Boone

  7. Heel leuk gedaan! 🙂 jullie ook een fijne kerst en een mooi uiteinde en een nieuw begin van het nieuwe jaar! 🙂 Knuff vn Baloe!

  8. Hoi Niek en Susan

    inderdaad een prachtige kaart
    Onze kaart is ook naar jullie onderweg

    Dus we wensen jullie een voorspoedig 2013

    peter en margriet

  9. Hoi Niek en Susan,

    Voor jullie ook fijne feestdagen en nog een mooie verdere reis!

    Groetjes Sander, Marije, Quint en Sterre

  10. Hoi lieverds,
    Na alle drukte hier even bij lezen. Het is inmiddels al weer 2013 en we hebben heerlijke dagen achter de rug. Nu weer in het gewone ritme zien te komen.
    Jullie kaart is erg leuk, creatief hoor.
    Groetjes en liefs Jan en Marianne

  11. Onzettend leuke kaart! Hoop dat jullie een fijne kerstperiode hebben gehad. Geniet nog volop van jullie reis.

    Groeten Diego (Atos)

  12. Iedereen harstikke bedankt voor alle reacties op onze kerstkaart. Het blijft voor ons genieten om reacties op onze avonturen te krijgen.

    Groetjes, Niek en Susan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *