Aftellen?

We zijn al weer een hele tijd onderweg, ruim 10 maanden! Maar zo voelt het zeker niet. We reizen alweer ruim 4 maanden door Azie maar het voelt zelfs nog als gisteren dat we in Azie aan zijn gekomen. De tijd vliegt! Gisteren zijn we van Maleisie naar Sulawesi, Indonesie gevlogen. Indonesie is het laatste land wat we gaan doorkruisen. En dit gevoel van een laatste land, doet ons er wel sterk aan denken dat aan onze reis langzamerhand een eind komt. Vandaag, 10 april duurt de reis nog precies een maand voordat we weer voet op Nederlandse bodem zetten.

Aftellen gaan we zeker niet doen de komende weken. Nee, wij gaan lekker genieten van elke dag. Iets dat ons de afgelopen maanden prima gelukt is. De laatste maand reizen we over Sulawesi van zuid naar noord. Vanuit het noorden vliegen we naar Bali. Klinkt misschien gek, op Bali gaan we relaxen. We blijven hier lekker een week op een plek hangen. Iets dat we het afgelopen jaar nauwelijks gedaan hebben. Vanuit Bali gaat de reis nog even verder. We maken een kleine stedentrip via Singapore en London voordat we op 10 mei aan het begin van de avond in Amsterdam aankomen. Wij genieten nog altijd, vinden het geweldig jullie reacties op de blog, twitter, facebook, whatsapp of de mail te lezen. Toch een verzoekje voordat we naar Nederland komen. Kunnen jullie de verwarming aanzetten, een graad of 25 zou wel zo lekker zijn.

6 thoughts on “Aftellen?

 1. Wow, tijd vliegt inderdaad. Voor jullie lijkt het maar even, voor ons, in dit druilerige land niet, dus die verwarming is echt geen overbodige luxe. Geniet er nog ff van met volle teugen.

  gr.
  Jeannette

 2. Geniet van deze laatste maand, doe alsof het de eerste is!
  En jullie brengen dat mooie weer toch gewoon mee! Liever nog: stuur het vooruit, want in de week dat jullie thuiskomen gaan wij kamperen!
  Liefs,
  Janny

 3. Hoi lievrds,
  Heerlijk om jullie zo lekker bruin op het strand te zien. Ik word helemaal jaloers. Gelukkig begint de temperatuur hier een beetje op te lopen maar de regen valt met bakken de lucht uit. Ach, het zal wel een keertje goed komen en anders is het toch wachten op de zon die jullie meebrengen.
  Groetjes, ook van Jan.
  Liefs Marianne

 4. Hoi Susan en Niek,
  geniet nog maar van jullie laatste weken en blijf nog lekker in jullie vakantieroes.
  Zodra jullie weer terug zijn is het weer terug in de realiteit!
  groetjes van ons

 5. Ja Niek en Susan, ook aan jullie droomreis gaat een einde komen.Maar troost je, de herinneringen eraan zullen je hele verdere leven beschikbaar blijven.
  Vanaf de zijlijn hebben jullie ons laten mee-genieten, in het echt was het natuurlijk veel intensiever en heftiger. Straks als je weer in Nl bent, kun je beginnen met je herinneringen te bundelen en er samen met de foto’s een
  geweldig boek van te maken. Daar zullen jullie dikwijls op teruggrijpen dat
  kunnen we uit eigen ervaring wel voorspellen.
  Indonesië zal zeker ook een geweldige ervaring zijn. Je voelt en ervaart daar
  zeker de inmiddels onzichtbare band tussen Idonesië en Nederland. Je zult
  zeker oudere mensen ontmoeten die het nog een eer vinden om met een Orang Belanda in gebroken nederlands te kunnen communiceren waarbij ze graag het oud-zeer aan de kant schuiven.
  Geniet nog even voluit en daarna: een behouden terugreis naar Huis.
  Voor alle duidelijkheid: we stellen het op prijs als jullie nadat je van dit jaar bent bijgekomen een keer je relaas komt vertellen in Velp. Het gaat met ons wel weer goed op dit moment.
  goede reis nogmaals en tot Nederland

 6. Susan en Niek,

  Geweldig dat ook ik jullie reis mee heb mogen maken. Ik hoop dat jullie het staartje ook nog af zullen maken in de reisblog. Was heel erg leuk en in een aantal gevallen zeker ook heel leerzaam. Tussen de regels door heb ik gemerkt dat ook het contact maken met mensen een belangrijk onderdeel is geweest. Zoals al eerder aangegeven, ik houd me aanbevolen om een exemplaar van jullie paper reis-kookboek te mogen ontvangen en ik wens jullie nog een heel fijne 17 dagen toe. Ik ga er van uit dat we na terugkomst ook nog wel even contact hebben.

  Geertjan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *