Wereldsteden

7 mei – 10 mei

We vliegen de komende dagen van Bali via Singapore en London naar Amsterdam. Omdat we geen zin hebben om uren op aansluitende vluchten te wachten kiezen we ervoor beide steden een dagje te bezoeken. In Singapore zijn we een paar jaar geleden geweest en kunnen we met een dagje wel toe. Ook tegen de regel in hebben we de accomodatie al. Met de metro reizen we eenvoudig van het vliegveld naar China Town, de wijk waar we een hostel hebben gevonden. Het hostel is prima maar dat mag ook wel voor de prijs vinden we. Dan te bedenken dat je in Kuala Lumpur een luxe hotel hebt voor hetzelfde geld.

De middag dolen we rond op Orchard road. Langs deze straat staan alleen maar shopping malls. De een nog groter dan de andere en de een nog duurder dan de ander. Shopping malls varieren van lokale produkten tot gewonen merken die je in Europa ook ziet, of tot merken en bling bling dat toch even ons budget te boven gaat. Net als op de meeste plaatsen zijn de malls een goede plek om een lekkere betaalbare maaltijd te vinden. Susan ziet ook nog leuk rokje maar, deze blijft na even twijfelen toch in het rek hangen.

Met een afhaalmaaltijd in een zakje gaan we richting Boat Quay voor een drankje in een van de pubs. Een echt lekker biertje of wijntje is echt lang gelden. We vinden een Engelse pub waar we een lekker biertje en wijntje drinken. We sturen onze Duitse vrienden nog even een klein berichtje dat we heerlijk aan het genieten zijn van een lekker drankje. Zij laten vanaf Bali even weten dat zij wellicht voor hetzelfde geld twee massages, twee uur bodyboards, een lunch en dinner hebben. Ja, het prijs niveau zal wel even wennen worden de komende weken. Goed, wij genieten in ieder geval van het drankje. De rest van de avond slenteren we nog wat langs het water richting Marina Bay. Hier heb je een prima uitzicht op de verlichte stad. Ook zie je hier de drie torens waarboven op een schip gebouwd is.

De ochtend bij het ontbijt raken we nog even aan de praat met een Pools stel dat in Azie op vakantie is. Hun plan is om door Thailand en over Bali te reizen. Maar nadat ze onze verhalen over Sulawesi en het duiken hebben gehoord, beginnen ze te twijfelen over hun plannen. Ze gaan de hele dag in de weer met hun reisplan en als we ze s’middags voor vertrek nog even ontmoeten, blijken ze de plannen omgegooid te hebben en naar Sulawesi te gaan.

Wanneer wij het hostel verlaten is er al een halve dag voorbij. We slenteren wat rond door China Town. China Town is bijna altijd het gebied waar je heel veel zooi kan vinden en goedkoop kan eten. Singapore is op deze regel geen uitzonding. Naast een van de foodcourts zitten een hele rij geldwisselaars. Wij hebben ook nog wat geld dat gewisseld moet worden dus rekenen even of de koers gunstig is. En dat is die, het is zelfs goedkoper om hier onze US dollars naar Singapore dollars en dan naar Britse ponden te wisselen. Als laatste gaan we toch nog even terug naar Orchard Road. Susan heeft toch besloten dat het rokje niet in het rek moet blijven hangen.

Rond een uur of zeven pakken we de rugzakken en gaan richting de airport. Nog een paar uurtjes warm weer voordat een lange vlucht ons naar het koude London brengt. De vlucht naar London verloopt rustig en we kunnen redelijk slapen in de krappe stoelen, zodat we aardig uitgerust aankomen bij Helen. Helen hebben we ontmoet in Australie tijdens onze zeiltrip over de Whitsundays. Ze heeft toen aangeboden om bij haar te komen logeren mochten we een keer in London zijn. Van dat aanbod maken we graag gebruik. Ze woont in hartje London vlakbij alle attracties. Het is een leuk wederzien en we kletsen gezellig bij over de dingen die we in de tussentijd gezien en gedaan hebben. Voor Helen is het een gewone werkdag en wij gaan eropuit, de stad verkennen.

Brrr, wat is het hier toch koud. De zon schijnt welliswaar, maar de temperatuur blijft steken op zo’n vijftien graden. Het lijkt wel winter met die gure koude wind. Gewapend met lange broek, fleece, sjaal en windjas proberen we het een beetje warm te houden. Helen woont op de Southbank, vanaf hier maken we een wandeling langs de Thames richting de Tower Bridge. Susan is nog nooit in London geweest en we besluiten in korte tijd maar eens veel te gaan bekijken. We kopen een dagkaartje voor de metro en bus. Tower, Big Ben, Picadally Circurs, St Pauls, Westminster Abbey, Oxford Road, Natural History Musseum zijn een greep uit de plaatsen die we die middag bezoeken. We sluiten de dag af met een heerlijke maaltijd in een Engelse pub. Erg moe van de lange dag en het tijdverschil kruipen we die avond ons bed in.

Vandaag rest ons nog een kort dagje in Londen. We bezoeken Tate, het museum voor moderne kunst. Helen blijkt een memberkaart te hebben die we mogen gebruiken. Zo kunnen we voor niets alle collecties zien. De Lichtenstein Pop Art collectie vinden we echt de moeite waard. Voordat we in de Tube naar London City Aiport springen, genieten we nog van een pub maaltijd. Dan rest alleen nog het gebruikelijke inchecken en wachten. Nauwelijks van onze jetlag bekomen zetten we de tijd weer een uurtje vooruit. Het is nu 10 mei 19:21 uur Amsterdag Airport, Schiphol.

 

4 thoughts on “Wereldsteden

 1. Hallo Susan&Niek,
  Welkom thuis, jammer dat er een einde is gekomen aan jullie mooie reis.
  Ik heb genoten van jullie verhalen, bedankt dat wij mee mochten kijken vanaf de zijlijn.
  Groetjes Gerti

 2. Dat was even een marathon lezen; ik was maar liefst 4 verhalen achter! Dat kwam natuurlijk ook door mijn computerloze week i.v.m. vakantie en door jullie inhaalslag. Het zal voor jullie wel afkicken zijn, vooral wat temperatuur betreft! Ik vond het leuk jullie weer even gezien te hebben… We maken snel een afspraak, eten, kapster? Er is hier ook nog een logee die wel weer naar huis wil.
  Liefs!

 3. Hoi Lieverds,
  Dat was het dan. Ik heb zojuist de laatste 4 verhalen gelezen. Ik zal jullie reisverhalen missen. Het was fijn om een beetje met jullie mee op reis geweest te zijn. Bedankt hiervoor.
  Ik vond het fijn jullie weer gezond en wel terug te zien.
  Sterkte met het acclimatiseren.
  Groetjes en liefs Marianne

 4. Dag ex-vacantiegangers; volgens mij moeten jullie allang weer thuiszijn maar
  dat heb ik nog niet gelezen.aan jullie eindeloze reis moet nu wel teneinde zijn.
  Rest nog het maken van jullie foto-boek ?. Zijn jullie al weer aan het werk ?
  En hoe is het weer in Nederland te zijn.
  NB we hebben jullie avonturen/ervaringen met veel aandacht gelezen waardoor we af en toe het gevoel hadden er ook bij te zijn..
  Bedankt daarvoor en we vernemen wel wat van jullie hé ?
  groetjes uit Velp
  Ans en Bert van Bergen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *