Super Size Me

Tijdens het reizen ontdek je veel nieuwe dingen een en een belangrijke daarvan in de keuken van een land. Wat eten de mensen in een land. En wat eten wij zelf. Over het eten dat we tijdens de reis tegenkomen ga ik zo af en toe ook bloggen.

Hamburger nommer 1

Vandaag is het een mooi moment om te bloggen over het eten in Amerika. Vandaag hebben we namelijk zelf hamburgers gemaakt lekker Amerikaans. Te veel vlees, we hadden wat maten verwisseld. Bij de States denk ik zelf direct aan de fastfood ketens, Mac Donalds, Burger King, Wendy’s, Taco Bells, Pizza Hut en zo kan ik nog wel even door gaan. Op onze korte road trip door Florida blijken deze ketens echt overal te vinden te zijn. Wij hadden natuurlijk de hoop deze zaakjes links te kunnen laten liggen, behalve dan voor een bakje koffie met free wifi. Naast deze overdaad aan fastfood keuze, is de maat ook belangrijk in dit land. Een kleine cola zou in Nederland verkocht worden voor extra grote cola. Om komen van de honger zal je ook niet snel gebeuren. Want een “second round free”, “All you can eat” of een gratis refill zijn meer standaard dan uitzondering. Natuurlijk is fastfood niet het enige eten dat te krijgen is in de States, maar voor de een backpacker, die op zijn budget moet letten, wordt het dan al snel prijzig. Fastfood is gewoon erg goedkoop en niet gek dus dat veel Amerikanen eraan toe geven.

Hamburger nummer 2

De dagen dat wij bij de parken verbleven aten wij overdag als echte Nederlanders, onze eigen boterhammetjes. Dit scheelt weer heel wat vet en suikers, want veel anders zie je in de parken niet. ‘s Avond wilden wij een gezonde salade maken. Ook lekker makkelijk als je geen keuken hebt. In de supermarkt blijkt er genoeg keuze aan groentes, echter tot onze schrik blijken de prijzen enorm. Een maaltijdsalade gaat echt in de papieren lopen. Maar wat blijkt, een hele kip, kant en klaar, is veel goedkoper. Lang leven het fastfood. We geven toch maar toe aan een avondje fastfood.

Nog meer hamburgers!

De korte tijd in Amerika heeft mij toch vaak doen denken aan de de documentaire film Super Size Me. Amerika blijft voor mij na dit bezoek toch het land van Hamburgers en Cola. Natuurlijk is er lekker en gezond eten te krijgen als je wat meer kan uitgeven. De Amerikanen die wij hebben ontmoet vertelde ook dat het inderdaad een probleem is, dat gezonder eten duur is en ongezond eten erg goedkoop. Een beetje Nederlans beleid in de States zou waarschijnlijk tot voedsel nivilatie leiden. Door simpel het invoeren van de vettax waarmee het gezonde eten goedkoper wordt gemaakt.

4 thoughts on “Super Size Me

  1. Brrrrr. Blij dat ik in USA en Canada toch gewoon naar een steakhouse kon gaan en voor mij gaat er in Costa rica niets boven de black beans!

    Ben benieuwd naar andere ervaringen (en recepten!).

    Geertjan

  2. Hoi Lieverds,
    Een hamburgertje op zijn tijd is wel lekker, vooral bij de barbecue, maar niet te vaak. Ik zou er echt niet aan moeten denken om mijn groenten te moeten missen. Maar ja, je portemonnaie zegt ook wat. Misschien kunnen jullie daar in andere landen weer je hart aan ophalen.
    Groetjes en liefs Marianne

  3. Niek en Susan

    wat maken jullie prachtige verslagen de moeite waard om te lezen zeker op een regenachtige vakantiedag die we nu hebben.
    Geweldig dat jullie je PADO hebben gehaald nu kunnen jullie meedoen in de volgende Bond film

    ga zo door

    peter en margriet

    1. Hoi Peter en Margriet,

      Meedoen in een bondfilm… Klinkt leuk. Vrees dat we daar alleen niet ervaren genoeg voor zijn…

      Geniet van jullie vakantie!

      Groeten Niek en Susan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *